drujbe husqvarna

Îngrijirea și întreținerea drujbelor: Rodajul și reglarea carburatorului

Dacă ați achiziționat recent o drujbă nouă, este esențial să înțelegeți cum să o întrețineți corect pentru a vă asigura că va funcționa eficient și va dura mult timp. Acest articol vă va ghida prin două aspecte cheie ale întreținerii drujbei: rodajul și reglarea carburatorului.

Rodajul drujbei

Rodajul este procesul de punere în funcțiune a unui motor nou fără a-l forța, în scopul netezirii și ajustării suprafețelor de contact în mișcare ale pieselor componente. Este un pas crucial atunci când achiziționați o drujbă nouă, deoarece frecările între piese sunt mai mari la început și trebuie să treacă o perioadă până ce motorul va funcționa cum trebuie.

Rodajul corect al unei drujbe implică următorii pași:

 1. Asamblarea completă a drujbei, inclusiv șina de ghidaj și lanțul.
 2. Alimentarea cu combustibilul potrivit.
 3. Reglarea debitului de ulei de lanț la maxim.
 4. Verificarea întinderii lanțului.
 5. Pornirea motorului și lăsarea acestuia să funcționeze la relanti pentru 1-2 minute.
 6. Tăierea lemnului de diametru mic (10-15cm) la o turație medie.

Reglarea carburatorului la drujba Husqvarna

Dacă dețineți o drujbă Husqvarna și observați că motorul nu mai funcționează la fel de bine ca înainte, s-ar putea să fie necesară reglarea carburatorului. Înainte de a începe reglarea, este important să verificați următoarele elemente: filtrul de aer, filtrul de carburant, bujia, etanșeitatea furtunelor de cauciuc care intră și ies din carburator, sita din toba de eșapament și compresia motorului.

Reglarea carburatorului este recomandată în următoarele situații:

 1. După rodaj.
 2. Dacă ați schimbat pompa de benzină de la care alimentați de obicei.
 3. Dacă ați schimbat tipul de benzină.
 4. Dacă lucrați mult la temperaturi extreme sau la altitudine mare.
 5. Dacă folosiți alt ulei de amestec.

Rodajul și reglarea carburatorului sunt două aspecte esențiale ale întreținerii drujbei. Prin urmărirea acestor sfaturi, vă puteți asigura că drujba dvs. va funcționa eficient și va dura mult timp. Nu uitați, întotdeauna este mai bine să preveniți decât să remediați, așa că acordați atenție semnalelor pe care vi le transmite drujba și interveniți la timp.

0 Comentarii